ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Παραλίες υπάρχουν! Διαλέξτεεεε!

Φωτιά πήρε ξανά το χιλιοκαμμένο πολιτικό σκηνικό μετά από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας περί αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ουσιαστικά, η τρόικα δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε πει ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά αλλιώς είναι να ακούς πως θα ξεπουληθεί εντελώς η χώρα από το στόμα ενός Έλληνα -έστω κι αν αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου- κι αλλιώς να σου το πετάνε κατάμουτρα οι βάρβαροι από τη Δανία και το Βέλγιο. Μπορεί κι εσύ να λες την κόρη σου «πουτάνα» από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά δεν ανέχεσαι να πει «πουτάνα» την κόρη σου ο ξένος ο άνθρωπος. Σε πιάνουν τα πατριωτικά σου - μπορεί να είναι πουτάνα αλλά είναι η δικιά σου πουτάνα.
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν, Σερβάς Ντερούζ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα» πως πρέπει να πουλήσουμε το Ελληνικό και τη ΔΕΗ, ενώ έφτασε ακόμα και στο σημείο να πει πως πρέπει να πουλήσουμε το Mega. Η δήλωση του κ. Ντερούζ πως πρέπει να πουληθεί το Mega ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βγήκαν στους δρόμους με τους σταυρούς και τις εικόνες στα χέρια -και τις ελληνικές σημαίες στους ώμους-, φωνάζοντας «Το Mega ανήκει στο λαό», «Όλγα Τρέμη και Καψή θα σας θάψουμε μαζί» και «Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ πήγαινε φασίσταΠρετεντέρη».
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση να πουληθεί το Ελληνικό εδώ και τώρα, αλλά το πρόβλημα είναι το όνομά του. Αν το Ελληνικό το έλεγαν «Τουρκικό» ή «Μογγολικό» δεν θα υπήρχε κανένα θέμα - αλλιώς είναι να βγάζεις στο σφυρί το Ελληνικό κι αλλιώς τα Τουρκοβούνια. Οπωσδήποτε, η ανακοίνωση πως το Ελληνικό πωλείται θα προκαλέσει το λαϊκό αίσθημα και θα δημιουργήσει επικίνδυνους σημειολογικούς συνειρμούς, οπότε η κυβέρνηση σκέφτεται να του αλλάξει όνομα -ώστε να μη δυσαρεστηθεί και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ- και να το πουλήσει κοψοχρονιά. Αν το Ελληνικό πουληθεί χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις -μετά τη μετονομασία του-, η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει όνομα και στη χώρα, και να την πουλήσει όλη μαζί να τελειώνουμε.
Η πώληση της ΔΕΗ είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση, αφού το κίνημα «Δεν πληρώνω» δεν έχει περιοριστεί στα διόδια και στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς -όπως νομίζουν όλοι-, αλλά έχει επεκταθεί και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν πληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην κυβερνητική πολιτική. Βέβαια, τα ΜΜΕ αποκρύπτουν την περήφανη και σθεναρή άρνηση των πολιτών να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και υποστηρίζουν πως όσοι δεν πληρώνουν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα - πρόκειται για μια ακόμα χυδαία παραποίηση της αλήθειας, με αποκλειστικό σκοπό να κάμψει το ηθικό των επαναστατημένων Ελλήνων.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πώληση της ΔΕΗ θα λύσει και το πρόβλημα της ρευματοκλοπής - χιλιάδες Έλληνες «πειράζουν» το ρολόι, κλέβουν ρεύμα ο ένας από το σπίτι του άλλου ή όλοι μαζί από το δίκτυο της ΔΕΗ, οπότε θα είναι καλύτερα να πουληθεί η ΔΕΗ σε κάποιον ξένο κι ας πάει αυτός μετά να καθαρίσει με αυτούς που κλέβουν ρεύμα και θα τον περιμένουν ταμπουρωμένοι στα σπίτια τους με τα Ούζι και τα Καλάσνικοφ.
Αναταραχή προκάλεσε και η δήλωση του κ. Ντερούζ πως πρέπει να πουλήσουμε και τις παραλίες, αν και πολλοί ανακουφίστηκαν που δεν απαίτησε να πουλήσουμε και τη θάλασσα. Η κυβέρνηση σκοπεύει να πουλήσει όλες τις παραλίες, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει τους Έλληνες να κάνουν τα μπάνια τους και να απολαμβάνουν τις χαρές που προσφέρει η θάλασσα και ο ήλιος. Οι Έλληνες δεν θα έχουν το δικαίωμα να πατάνε το πόδι τους στις ιδιωτικές παραλίες, αλλά η κυβέρνηση σκοπεύει να φτιάξει γιγαντιαίες νεροτσουλήθρες πίσω από τα συρματοπλέγματα και τους φράχτες - εμείς θα ανεβαίνουμε στη νεροτσουλήθρα, θα περνάμε πάνω από το σπίτι ή το ξενοδοχείο του ιδιώτη που θα έχει αγοράσει την παραλία, θα πέφτουμε με φόρα στη θάλασσα και θα κάνουμε «πλααατς!».
Αφού κάνουμε το μπάνιο μας, θα κάνουμε πάρα πολύ θόρυβο μέσα στη θάλασσα, θα ουρλιάζουμε συνέχεια και θα κάνουμε υστερίες, οπότε ο ιδιώτης -στον οποίο θα ανήκει η παραλία- θα μας αφήνει να περνάμε μέσα από την ιδιοκτησία του για να φύγουμε και να μας ξεφορτωθεί επιτέλους.
Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι σίγουρο πως οι ιδιώτες που θα αγοράσουν τις παραλίες θα φύγουν τρέχοντας κάποια στιγμή -και έτσι οι παραλίες θα είναι πάλι δικές μας-, αλλά, αν, παρ΄ όλα αυτά, κάποιοι δεν φύγουν, θα φροντίσουμε να σκάνε στις παραλίες τους τα πλοία των δουλεμπόρων με καμιά 20αριά χιλιάδες μετανάστες από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, οπότε θα γίνουν αμέσως μπουχοί.
Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να πουλήσει τη χώρα είναι σοφή, γιατί αφενός θα στείλει θετικό μήνυμα στις αγορές και αφετέρου θα αφυπνίσει τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες έχουμε χάσει τον πατριωτισμό μας και κοιτάει ο καθένας την πάρτη του, οπότε θα μας κάνει καλό να ζούμε σε μια χώρα που δεν θα μας ανήκει, γιατί θα είμαστε υπόδουλοι, θα ξυπνήσει μέσα μας το πάθος για τη λευτεριά, θα ενωθούμε πάλι σαν μια γροθιά, θα κάνουμε μια ωραία επανάσταση που θα καταπλήξει την οικουμένη, και θα απελευθερώσουμε τη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε και μια τρίτη εθνική εορτή και, άρα, μια αργία παραπάνω. Ζήτω το έθνος!
http://saktsak.blogspot.com/2011/02/2011-1821.html

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σκοπιανοί δηλώνουν… Έλληνες και διεκδικούν περιουσίες!

Την ώρα που η ονομασία των Σκοπίων τίθεται για ακόμη μια φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη υπό τον ΟΗΕ, το newsbomb.gr φέρνει στο φως έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που, επί της ουσίας, δίνει το πράσινο φως σε Σκοπιανούς να διεκδικήσουν περιουσίες στη χώρα μας.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη ελληνική απάντηση που δόθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, όπως σας είχε ενημερώσει το newsbomb και συγκεκριμένα στις 29-10-2010, όταν μια ομάδα περίπου 40 πολιτών της ΠΓΔΜ σχεδόν εισέβαλλε στο Δημαρχείο Αριδαίας του νομού Πέλλας, ζητώντας να τους χορηγηθούν πιστοποιητικά γεννήσεως με απώτερο στόχο την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, την έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου και κατ΄ επέκταση τη δικαστική διεκδίκηση περιουσιών που, όπως υποστηρίζουν, ανήκουν στους προγόνους τους που εγκατέλειψαν την Ελλάδα την εποχή του Εμφυλίου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αυτό το «κίνημα» που φέρει τις… ευλογίες της Σκοπιανής κυβέρνησης και ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία δυο χρόνια, μέσα στους επόμενους μήνες θα χτυπήσει την πόρτα και άλλων δυο νομών, της Φλώρινας και της Καστοριάς, με τον ίδιο ακριβώς σκοπό.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με ημερομηνία 2/12/2010 (δηλαδή δυο μήνες πριν), υποβλήθηκαν στον Δήμο Αριδαίας 21 σχετικά αιτήματα από κατοίκους Σκοπίων, αλλά στα 12 από αυτά οι αιτούντες δεν βρέθηκαν εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια. Από τους υπόλοιπους 9, οι 6 έχουν χάσει την ελληνική ιθαγένεια, ενώ «για τα εναπομείναντα 3 αιτήματα διεξάγεται έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα αποσταλούν οδηγίες στον αρμόδιο δήμο περί της χορήγησης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης».

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον πρώην Δήμαρχο Αριδαίας, Πέτρο Ζέρζη ο οποίος χειριζόταν το θέμα μέχρι πριν από ένα μήνα, οπότε και ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος, Δημήτρης Πασόης. Όπως, λοιπόν, μας είπε: «Μας είχε επισκεφθεί μια μεγάλη ομάδα Σκοπιανών, οι οποίοι συνοδευόμενοι από μεταφραστή και δικηγόρο, αλλά και με έντυπα που τους είχαν χορηγήσει Σκοπιανές οργανώσεις, ζητούσαν πιστοποιητικά γεννήσεως. Πρόκειται για μια κίνηση που απ΄ ότι καταλάβαμε, οι Σκοπιανοί είναι διατεθειμένοι να τη φτάσουν μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Σε αυτό, τους διευκολύνει το γεγονός ότι, σε κάποιες από τις περιοχές που έχουν βάλει στόχο, δεν υπάρχουν οριστικοί τίτλοι ιδιοκτησίας ή διαθήκες, παρά μόνο κάποια παλιά προσύμφωνα από μάρτυρες που δεν ζουν. Από κει και πέρα, δεν ξέρω τι έχει γίνει».
Το newsbomb.gr επικοινώνησε και με τον νυν Δήμαρχο, Δημήτρη Πασόη, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει λάβει κάποια σχετική οδηγία από το αρμόδιο υπουργείο μέχρι σήμερα, αλλά ούτε καν την απάντηση του υπουργείου, που αφήνει ανοικτό το παράθυρο σε τρεις Σκοπιανούς να διεκδικήσουν τις περιουσίες των Ελλήνων προγόνων τους…
Πηγή

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΝΗΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ο.Ζ.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΩΔΟΣΙΑ - ΠΡΟΔΟΣΙΑ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ)

Ερωτήματα που προκύπτουν μετά την ανάγνωση του δημοσίευματος, ακόμα και αν δεν αποτελεί το χειρότερο ενδεχόμενο και σε συνέχεια των όσων έχουμε ακούσει και δει στις ειδήσεις το τελευταίο διάστημα για το Καστελλόριζο και την ΑΟΖ που ανήκει στο νησί:

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΔΥΣΜΕΝΩΣ;

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;

ΚΑΘΕ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ...

(συγχωρέστε με,....... εκτός απο τη μοιρολατρεία και την απάθεια)


Γ. Σ

πηγη: e-mail@ - εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Διπλό εκλογικό επίδομα .....σε άγνωστους αποδέκτες! (Ο λύκος και αν γέρασε......)


Τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και συντάξεις επικαλούμενη την οικονομική κρίση, εμφανίζεται ιδιαίτερα «γαλαντόμα» σε 160 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και 30 υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στους οποίους και καταβάλλει… διπλό εκλογικό επίδομα! Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι παραπάνω είχαν ήδη εισπράξει 2.000 ευρώ για τη συνεισφορά τους στη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου καλούνται να ξαναπάνε «ταμείο», προκειμένου να λάβουν επιπλέον 2.000 ευρώ!
Το εντυπωσιακό είναι ότι, σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της ίδιας της κυβέρνησης, αν και η παραπάνω απόφαση αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» -την ιστοσελίδα όπου αναρτώνται όλες οι υπουργικές αποφάσεις για την εξυπηρέτηση, υποτίθεται, της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα-, το υπουργείο Εσωτερικών αποφεύγει να δημοσιοποιεί τα ονόματα των δικαιούχων που έλαβαν το επιπρόσθετο εκλογικό επίδομα, δημιουργώντας εύλογες απορίες για το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα επιπλέον «δωράκι» που, σε χαλεπούς καιρούς, δίνεται σε «ημέτερους». Η καταβολή του επιπλέον επιδόματος στοίχισε στον κρατικό κορβανά 380.000 ευρώ, που θα καταλήξουν σε κάποιες «τσέπες» τις οποίες το Υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι δεν είναι υποχρεωτικό να γνωρίζουν οι πολίτες.
Να προσθέσουμε, πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ορισμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου παίρνουν διπλό επίδομα, αφού κάτι ανάλογο έγινε και επί Νέας Δημοκρατίας στο αντίστοιχο παράδειγμα των βουλευτικών εκλογών στις 4/10/2009. Τότε όμως όλα τα ονόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών που έλαβαν επιπρόσθετη της αρχικής γενικής απόφασης αμοιβή είχαν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, κάτι όμως που αυτή τη φορά δεν έγινε από μέρους του κ. Ραγκούση.
Πέρα πάντως από τα παραπάνω 190 συνολικά άτομα που αρχικά έλαβαν τα επιπλέον 2.000 ευρώ (σύνολο, δηλαδή, 4.000 ευρώ), με νεότερη απόφασή τους (72764/22.12.2010) οι κύριοι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου χορήγησαν το συγκεκριμένο επίδομα σε ακόμη 107 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς ποτέ να δημοσιοποιηθούν, ούτε και σε αυτή τη περίπτωση, οι δικαιούχοι και η ονομαστική απόφαση ή όποιο άλλο δημόσιο έγγραφο τους καθόριζε. Το επίδομα δόθηκε, σύμφωνα με την αιτιολογία του υπουργείου, εξαιτίας του γεγονότος ότι «παρίσταται πρόσθετη έκτακτη και επιτακτική ανάγκη να συντελεστούν εργασίες κατά τις βραδινές ώρες σε καθημερινή βάση, καθώς και τις μη εργάσιμες ημέρες και αργίες, οι οποίες συνίστανται στην προπαρασκευή και διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών, στη μηχανογράφηση και ηλεκτρονική επεξεργασία στοιχείων, αποστολή εκλογικών καταλόγων, στη διανομή εκλογικού υλικού, στη συγκέντρωση αποτελεσμάτων, στον έλεγχο εκλογικών δαπανών, στην έκδοση σχετικών αποφάσεων και τη συνεχή πληροφόρηση των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία κ.λπ.».
(Επίκαιρα)
Το είδαμε στο ONLINE-PRESS

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Ολοι φτωχοί!» διατάζει η Μέρκελ

Οργή επικρατεί στους εργαζόμενους της Ευρώπης με τα νέα αντεργατικά σχέδια της Γερμανίας, τα οποία θα κυριαρχήσουν στις συζητήσεις της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ, παρόλο που επισήμως υποτίθεται ότι αυτή είναι αφιερωμένη στην ενέργεια και στην καινοτομία. «Ατζέντα για την Ευρώπη - Η καγκελάριος περνάει στην επίθεση» έγραφε τη Δευτέρα στους τίτλους του μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ».
Ο χθεσινός τίτλος σχετικού ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς» ήταν όμως πολύ πιο αποκαλυπτικός: «Η Γερμανία ζητάει από τους εταίρους του ευρώ να καταργήσουν τις μισθοδοτικές διατάξεις» έγραφε και εξηγούσε αυτό που θέλουν οι Γερμανοί: να καταργήσουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης τη νομοθεσία, όπου υπάρχει, αλλά και την πρακτική των διαπραγματεύσεων για αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων σε σύνδεση με τον πληθωρισμό.
Η Μέρκελ δηλαδή θέλει να είναι π.χ. 5% ο πληθωρισμός σε μια χώρα, αλλά....
οι συζητήσεις για αυξήσεις να μη συνδέονται καθόλου με αυτό το στοιχείο και έτσι να μπορεί σε μια περίπτωση οι μισθοί να αυξηθούν... 1% ή και καθόλου!
Αυτή είναι μια θεμελιώδης πτυχή αυτού που λανσάρει η Μέρκελ και το αποκαλεί «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας». Είναι εξόφθαλμο ότι αποσκοπεί στη διαρκή υστέρηση των αυξήσεων των μισθών από τον πληθωρισμό, έτσι ώστε οι μισθοί να γίνονται στην πραγματικότητα διαρκώς χαμηλότεροι σε αποπληθωρισμένες τιμές και οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι να γίνονται διαρκώς φτωχότεροι! Λαμπρό διαγράφεται το μέλλον της Ευρωζώνης.
Οι γερμανικές απαιτήσεις όμως δεν σταματούν εκεί. Το Βερολίνο απαιτεί να αναθεωρήσουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης τα... Συντάγματά (!) τους και να συμπεριλάβουν διατάξεις αιώνιας λιτότητας: να απαγορευθεί δηλαδή από το Σύνταγμα της κάθε χώρας να υπερβαίνουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος κάποιο όριο!
Οι Γερμανοί αναθεώρησαν ήδη από πέρυσι το δικό τους Σύνταγμα και πέρασαν διατάξεις που θέτουν από το 2015 ως ανώτατο όριο του ελλείμματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το 0,35% και από το 2019 και πέρα απαιτούν από τα κρατίδια να έχουν μηδενικό έλλειμμα!
Είναι ασύλληπτες οι κοινωνικές συνέπειες για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά και για την Ελλάδα αν περάσει κάτι τέτοιο.
Για να μηδενίσει το έλλειμμα η εκάστοτε κυβέρνηση, θα πρέπει να μειώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ή να απολύει δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γιατρούς, εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, στην αστυνομία, στον στρατό.
Να κλείνει σχολεία, νοσοκομεία, να αυξάνει διαρκώς τον ΦΠΑ, να κόβει διαρκώς τις συντάξεις. Επίσης, για να μειώσει το δημόσιο χρέος, θα πρέπει να ξεπουλήσει κάθε ίχνος δημόσιας περιουσίας, να ιδιωτικοποιήσει την παροχή νερού, ηλεκτρικού, τηλεφώνου κ.λπ. για να μην πούμε ότι θα πρέπει να βγάλει στο σφυρί και... νησιά, όπως σαρκαστικά και περιφρονητικά υποδείκνυε ο γερμανικός Τύπος και κάποιοι Γερμανοί βουλευτές πέρυσι.
Αύριο η Μέρκελ από κοινού με τον Σαρκοζί, τον οποίο έχει σύμμαχο και σε αυτό το θέμα, θα παρουσιάσουν άτυπα σε αδρές γραμμές το γερμανικό σχέδιο στους υπόλοιπους ηγέτες των «27» της ΕΕ. Το επεξεργασμένο και στις λεπτομέρειές του τελικό σχέδιο θα έρθει προς επικύρωση στην εαρινή σύνοδο της ΕΕ στα τέλη Μαρτίου.
Ο γερμανικός Τύπος αναφέρει ότι η Μέρκελ σκέπτεται να συγκαλέσει ακόμη μία έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις αρχές Μαρτίου για το θέμα αυτό, αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν αξιόλογες αντιδράσεις που πρέπει να καμφθούν ή κάποια διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν.
Οι Γερμανοί υπολογίζουν ότι θα συμφωνήσουν οικειοθελώς με το σχέδιο της Μέρκελ ή θα πειθαναγκαστούν (υπό το βάρος του εκβιασμού του Βερολίνου ότι, αν δεν ψηφίσουν το σχέδιο, η Γερμανία δεν θα δώσει άλλα χρήματα για τον μηχανισμό στήριξης του ευρώ!) να το ανεχθούν οι 23 από τις 27 κυβερνήσεις. Οι Βρετανοί και οι Τσέχοι δεν είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν, οι Σουηδοί και οι Δανοί, οι οποίοι έχουν διατηρήσει τα δικά τους νομίσματα, ταλαντεύονται.
ΠΑΡΩΔΙΑ

Αντιδημοκρατική λήψη αποφάσεων

Πραξικοπηματικός είναι πλέον ο τρόπος λήψης αποφάσεων, που συστηματικά προωθείται στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με το περιεχόμενο της πρότασης της Μέρκελ. Αυτό αποτελεί θέμα συζήτησης και απόψεων. Εκείνη όμως που είναι εντελώς απαράδεκτη είναι η μεθόδευση επιβολής αυτών των μέτρων. Ενώ θα αλλάξουν ριζικά και επί τα χείρω τη ζωή όλων των Ευρωπαίων πολιτών, δεν καταρτίζουν οι ηγέτες μια συνθήκη με τα μέτρα αυτά, αλλά θα τα περάσουν ως δήθεν... «τρέχουσες» αποφάσεις! Ο λόγος είναι απλός: μια ευρωπαϊκή συνθήκη υπόκειται σε συγκεκριμένες διαδικασίες έγκρισης και επικύρωσής της από τα κοινοβούλια ή με δημοψηφίσματα. Αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν οι «πραξικοπηματίες» ηγέτες!
Γ.Δελάστικ
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_1046.html#more

ΔΕΚΤΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Το παράδειγμα του Ιράν

Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το δίκαιο της εξέγερσης των Αιγυπτίων, φοβάμαι όμως ότι όλοι εμείς οι ουδέτεροι παρατηρητές βιαζόμαστε. Είναι άλλο πράγμα η "αλληλεγγύη" στο δοκιμαζόμενο λαό κι άλλο η πολιτική διαπίστωση περί αλλαγής.
Ας μην ξεχνάμε την περίπτωση του Ιράν. Από τη Wikipedia:
Η Ιρανική επανάσταση, ή αλλιώς γνωστή ως Ισλαμική επανάσταση, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1978, με τις πρώτες μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην εξουσία του σάχη. Μετά από συνεχόμενες απεργίες και διαμαρτυρίες που παρέλυαν την οικονομία της χώρας, ο σάχης εγκατέλειψε το Ιράν τον Ιανουάριο του 1979, και ο Αγιατολάχ Χομεϊνί επέστρεψε στην Τεχεράνη από την εξορία. Η δυναστεία των Παχλαβί κατέρρευσε δέκα ημέρες αργότερα, στις 11 Φεβρουαρίου, όταν ο στρατός του Ιράν παρέμεινε ουδέτερος στην πολιτική διαμάχη, μετά από συρράξεις ανταρτών και στρατιωτών πιστών στο σάχη. Την 1η Απριλίου του 1979, το Ιράν έγινε και επίσημα ισλαμική δημοκρατία με τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος.
Το Δεκέμβριο του 1979, η χώρα ενέκρινε ένα θεοκρατικό σύνταγμα, με το οποίο ο Χομεϊνί έγινε ανώτατος αρχηγός της χώρας. Η ταχύτητα και η επιτυχία της επανάστασης προκάλεσε εντύπωση σε όλο τον κόσμο, καθώς δεν συνοδεύτηκε από πολεμικές αποτυχίες, οικονομική κρίση ή αγροτική επανάσταση. Αν και τόσο οι εθνικιστές όσο και οι μαρξιστές συμμετείχαν με παραδοσιακούς ισλαμιστές στην εκθρόνιση του σάχη, αρκετές χιλιάδες σκοτώθηκαν ή εκτελέστηκαν από το ισλαμικό καθεστώς στη συνέχεια, καθώς η ισλαμική δημοκρατία εξελίχθηκε σε μία άτυπη μονοκρατορία του Χομεϊνί.
http://www.parapolitiki.com/2011/02/blog-post_01.html


Αααχ και το ’χα άχτι να πηδήξω φράχτη

Αφιερωμένο στη μνήμη του «λαθρομετανάστη» που ξεβρόμιζε το υπουργείο της Λούκας Κατσέλη κυριακάτικα και «σκοτώθηκε» πέφτοντας απ’ τον τρίτο όροφο. Νόμιζε ότι έχει φράχτη).
To 80% της ηρωίνης από την Ασία περνάει από τη χώρα μας και προωθείται στην Ευρώπη. Το 99% των προσφύγων που περνούν από τη χώρα μας μένουν εδώ και δεν τους επιτρέπουμε να προωθήσουν τον εαυτό τους στην Ευρώπη. Δεν τ’ αλλάζουμε να την «ακούσουμε» διαφορετικά κι εμείς οι εταίρες κι αυτοί οι εταίροι;

- Φράχτη στον Έβρο; Ναιαιαι
- Φράχτη στην Κρήτη; Ναιαιαι
- Φράχτη στην Ήπειρο; Ναιαιαι
- Φράχτη στο Κολωνάκι; Ναιαιαι
- Φράχτη στη Βουλή; Ναιαιαι
- Φράχτη στην Κερατέα; Ναιαιαι
- Φράχτη στις συντάξεις; Ναιαιαι
- Φράχτη στους μισθούς; Ναιαιαι
- Φράχτη στην Ελευθερία; Ναιαιαι
- Φράχτη στη Νομική (πάνω από το πεζοδρόμιο, κάτω κάνουν πιάτσα); Ναιαιαι
- Φράχτη στις τιμές; Νοοο
- Φράχτη στο στόμα του Πάγκαλου; Νοοο
- Φράχτη στην ανεργία; Νοοο
- Φράχτη στη Siemens; Νοοο
- Φράχτη στη δημόσια περιουσία; Νοοο
- Φράχτη στα νησιά και τον υπόγειο πλούτο της χώρας; Νοοο
- Φράχτη στο μαύρο χρήμα; Νοοο
- Φράχτη στην Εurovision; Νοοο
- Φράχτη στην τρομοκρατία των 8; Νοοο
- Φράχτη στην τρομοκρατία κράτους και παρακράτους; Νοοο

Ανήθικο δίδαγμα. Όλοι οι κλεφτοκοτάδες στην ιστορία του πλανήτη ασχολήθηκαν με φράχτες. Όσοι τους πήδηξαν πέταξαν βυζιά και κατηγόρησαν τις κότες γι’ αυτό.
http://www.topontiki.gr/article/13537

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

«Τέτοιοι που είμαστε , τέτοιοι μας κυβερνούν»…..

Αναπόφευκτα φταίνε οι λαοί για τη ποιότητα των ηγετών που τους κυβερνούν…… Αυτό όμως δε σημαίνει ούτε ότι μαζί τα φάγαμε, ούτε ότι όλοι είναι κλέφτες ούτε ότι όλοι είναι κοπρίτες.
Αν το δούμε σφαιρικά το ζήτημα και προσπαθήσουμε να εξάγουμε συμπεράσματα όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για όλη την υφήλιο θα αντιληφθούμε αρκετά χρήσιμα πράγματα.
Αφ’ ενός όλα τα πολιτικά συστήματα με περισσή χάρη αφήνουν κενά στην ιδεολογία τους που τα καθιστά αποτυχημένα από τη βάση τους. Τα πολιτικά συστήματα τα διδασκόμαστε από μικρά παιδιά και τα θεωρούμε δεδομένα αλλά και τα αντιμετωπίζουμε με μια κρίση που έχει να επιλέξει ανάμεσά τους και όχι να δημιουργήσει κάτι νέο ή να καλύψει τις αδυναμίες, ακόμη και αυτής της επιλογής μας. Όταν λοιπόν κάποιοι σου δίνουν να επιλέξεις ανάμεσα σε 10 μπλουζάκια σχεδόν πανομοιότυπα με μόνη διαφορά το χρώμα αυτό που θα επιλέξεις είναι ότι καλύτερο για σένα εκείνη τη στιγμή αλλά δεν σημαίνει ότι είναι εκείνο που πραγματικά θα ήθελες γιατί απλά πρέπει να διαλέξεις από τα συγκεκριμένα. Εκεί κατάντησαν τη Δημοκρατία. Υπέπεσε το Ύπατο Πολίτευμα και εξαντλείται στη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ που εύκολα καθοδηγείται από τα Μ.Μ.Ε. αλλά όχι και στη πραγματική ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
Αφού λοιπόν είδαμε ότι ουσιαστικά έχουμε μια υποτυπώδη Δημοκρατία κρατώντας ακέραιη την ευθύνη της επιλογής αλλά όχι της συμμετοχής είναι εύκολο αυτός που κυβερνάει να κάνει άλλα από αυτά που έταξε, να πάρει αποφάσεις τις οποίες δεν θα ανακοινώσει αλλά και να επιδοθεί σε ασυδοσίες και διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι. Κάτι που έχουμε δει πολλές φορές στη χώρα μας αλλά και έχουμε ακούσει και για τις υπόλοιπες.
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι ουσιαστικά την ευθύνη για τους ηγέτες μας την έχουμε όχι για τις πράξεις τους αλλά επειδή δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε ότι όλο το Σύστημα λειτουργεί λάθος.
Αυτό είναι το στοίχημα πλέον. Να μπορέσουμε να αντιληφθούμε ότι αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούμε ως δεδομένα, μιας και δεν αποτελούν φυσικούς νόμους αλλά ανθρώπινους, και να το αντιστρέψουμε πριν να είναι αργά.
Σε αυτό φέρουμε ακέραιη την ευθύνη και όχι σε όσα προσπαθούν να προσάψουν με περισσή χάρη μερίδα πολιτικών αλλά και παπαγάλων του ισχύοντος Συστήματος.
Πηγή