ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ

ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ..''ευ''=καλο,τελειο

RADIO-MUSIC

RADIO-MUSIC
OI.METHISTANES

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Ένα groovy βίντεο-έκπληξη για τον πιο ανενεργό Έλληνα πρωθυπουργό και τους πιο "ενεργούς" υπουργούς του


Νέα Δημοκρατία, 5 Years Later from AP on Vimeo.Slogan: Αντιπολίτευση πα... ΝΤΟΥ.
Ύμνος: Δώσε και σ'εμάς οικοπεδάκι,Βουλγαράκη,Βουλγαράκη♫
PR: To blog είναι blacklisted από διάφορους "αντικειμενικούς" και θα φροντίσουμε να παραμείνει έτσι.
Address: Σατιρική και σε καμία περίπτωση κυριολεκτική. Για όσους δεν το πιάνουν, υπάρχει και το back button.
anything-but-nd

Ακούστε πρώτοι το νέο τραγούδι της Άννας Βίσση

Το τραγούδι είναι από το νέο άλμπουμ της Άννας, στο οποίο ΔΕΝ υπογράφει κανένα τραγούδι ο Νίκος Καρβέλας. Είναι άραγε τυχαίο που το πρώτο τραγούδι που επέλεξε να μας παρουσιάσει μιλά για το παρελθόν της «απόλυτης» Ελληνίδας σταρ, το οποίο έχει αφήσει πίσω της; Και γιατί να θέλει.... να αφήσει πίσω της ένα ΤΟΣΟ λαμπερό και επιτυχημένο παρελθόν;

ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ

Μια βόλτα στην Αθήνα

Αν στην έχει βαρέσει και θέλεις να στανιάρεις λιγάκι ανέβα. Θέλει λίγο κουράγιο βέβαια.
Μια βόλτα με τα όλα της. Με τα κόκκινά της, με τις σούζες της, με τις κωλιές της, με τις σφήνες της. Να ανεβαίνει η αδρεναλίνη και να ανάβουν τα αίμματα.
Υπουργείο Συγκοινωνιών, Μεσογείων Πεντάγωνο, Βασ. Σοφίας, Καλλιρρόης, αναστροφή Άγ. Παντελεήμονας, ΤΣΠΕΑΘ, Απόλλων Λ. Βουλιαγμένης. Η διαδρομή αυτή υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι γύρω στα 25 με 30 λεπτά με την κίνηση. Έχει πλάκα στο τέλος της διαδρομής να δεις το χρονόμετρο κάτω δεξιά στην οθόνη. 5.41'!
Κανονικά θέλει εμφάνιση πλήρους οθόνης και ηχεία στα ύψη! Γι' αυτό σου βάζω και τη διεύθυνση YouTube αν δεν μπορείς να το δεις από εδώ να πας εκεί: http://www.youtube.com/watch?v=9eNfT-Lt3JY
Το βίντεο έχει γυριστεί για το περιοδικό Moto σε πραγματικές συνθήκες και είναι πέρα για πέρα αληθινό.
Αν οδηγείς μηχανή να μη ληφθεί σαν παράδειγμα προς μίμηση και να καθίσεις στ' αβγά σου. Και στο Δαφνί υπάρχουν μουρλοί αλλά δεν πας να κλειστείς μαζί τους

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Ελλάς - Το Έπος του 1940

value="http://www.youtube.com/v/mSHPHVHvUcE&hl=en&fs=1">

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το έπος του 1940. Το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά

"Eίναι η άθλια χώρα μας"


Επειδή έχουμε πέσει όλοι μας στην παγίδα των έμισθων καναλιων και των δημοσιογράφων καθώς και στην προσπαθεια συγκάλυψης της ανικανότητας των πολιτικών της κυβέρνησης και της άθλιας αντιπολίτευσης. Έχω να πώ ότι εδώ οι οικονομίες των κρατών του κόσμου θα καταρεύσουν σε λίγους μήνες, Επιχειρήσεις κλείνουν, οι ανεργία καλπάζει ο κόσμος υποφερει, οι τράπεζες συνεχίζουν να κλέβουν εκμεταλευόμενες την ανικανότητα του κράτους για να καλύψουν την χασούρα σε λίγο δεν...

θα υπάρχει εγγύηση ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις. Και εμείς πρακολουθούμε στα άθλια κανάλια τους άθλιους δημοσιογράφους και τα άθλια κόμματα αντί να ασχολούνται για το μέλλον της χώρας μας να τους ενδιαφέρει η εξεταστική και η προανακριτική και να προσπαθούν ποιό κανάλι και ποιός δημοσιογράφος θα καταστρέψει περισσότερο ένα κόμμα ή ένα πολιτικό για τον οποίο έχει πάρει γραμμή απο τον καναλάρχη η τον μεγαλοεκδότη.
Αυτή είναι η άθλια χώρα μας ΑΙΣΧΟΣ"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Αναρτήθηκε από troktiko στις 8:33 μμ

τρόποι να δυναμώσετε το μυαλό





Όλοι οι τρόποι να δυναμώσετε το μυαλό σας
Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας, οι τροφές που μας κάνουν πιο έξυπνους, τα παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό.
Διαβάστε τους πιο αποτελεσματικούς και πρακτικούς τρόπους να οξύνετε τη μνήμη σας και ανακαλύψτε τα «κλειδιά» για να αποκτήσετε δυνατό μυαλό. Μάθετε ποιες τροφές αλλά και ποιες εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να δυναμώσουν το μυαλό σας. Γνωρίστε ακόμη πως λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και πώς οι νέες τεχνολογίες και το pc σας μπορούν να οξύνουν τις λειτουργίες του. Μετά από όλα αυτά εσείς ακόμα ξεχνάτε τα κλειδιά σας;
Διαβάστε ακόμη στο vita.gr
(1) Τροφές που δυναμώνουν το μυαλό και ηρεμούν το σώμα
(2) Και τώρα software για να τα' χεις τετρακόσια...

(1)Tροφές που δυναμώνουν το μυαλό και ηρεμούν το σώμα!
NIKH ΨAΛTH
01 Μαίου 2006
Προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε στο γραφείο πίνοντας διαρκώς καφέδες, αλλά τελικά το μόνο που καταφέρνετε είναι να σας ενταθεί ο πονοκέφαλος; Nιώθετε τελευταία «πεσμένοι» χωρίς ενέργεια; Ίσως το μόνο που χρειάζεστε για να «ανεβάσετε» τη διάθεσή σας να είναι μία μπανάνα και λίγοι ηλιόσποροι! Eάν πάλι έχετε στρες, ίσως πρέπει να πίνετε περισσότερες πορτοκαλάδες, ενώ ένα σπυρωτό ριζότο μπορεί να είναι ό,τι πρέπει για να κοιμηθείτε, αν δεν σας... κολλάει ύπνος. Oλοένα και περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι η ισορροπία του νου και της ψυχής κρύβεται στο πιάτο μας. Tο φαγητό που τρώμε επηρεάζει τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη συμπεριφορά μας. Φυσικά, δεν παίζει τον αποκλειστικό ρόλο, αλλά η συμβολή του δεν είναι αμελητέα. Διαβάστε, λοιπόν, τι θα μπορούσατε να φάτε για να νιώσετε πιο ευχάριστα, να συγκεντρωθείτε, αλλά και για να καταπολεμήσετε το στρες και την αϋπνία.

Aν νιώθετε κατάπτωση...
Δεν έχετε όρεξη να δουλέψετε, ούτε καν να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Oι λόγοι για την κακή σας διάθεση μπορεί να είναι πολλοί, αλλά ένας από αυτούς πιθανόν κρύβεται στο πιάτο σας. Δεν αποκλείεται να χρειάζεται να αλλάξετε επειγόντως τις διατροφικές σας συνήθειες, εντάσσοντας στο διαιτολόγιό σας τροφές που μέχρι πρότινος «περιφρουνούσατε».

Tι μπορεί να λείπει από τον οργανισμό μου;
1. Φυλλικό οξύ: H έλλειψή του έχει συνδεθεί με την κατάθλιψη. Tο φυλλικό οξύ επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, της κατεξοχήν ορμόνης της ευχαρίστησης, στον εγκέφαλο.
Tι να φάτε: Συκώτι, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι, μπανάνες, πορτοκάλια.
2. Σελήνιο: Έχει παρατηρηθεί ότι τα μειωμένα επίπεδα σεληνίου μπορεί να κάνουν έναν άνθρωπο πιο επιθετικό, ευερέθιστο, ανήσυχο και καταθλιπτικό.
Tι να φάτε: Mπακαλιάρο, χταπόδι, σουπιές, τόνο, δημητριακά ολικής άλεσης.
3. Tυροσίνη: Πρόκειται για ένα αμινοξύ που βοηθά στη σύνθεση των κατεχολαμινών (επινεφρίνη, νορεπινεφρίνη, ντοπαμίνη). Oι ορμόνες αυτές έχουν χρησιμοποιηθεί και φαρμακευτικά κατά της κατάθλιψης.
Tι να φάτε: Aυγά, κρέας, ψάρια, πουλερικά, τυρί, γάλα.

Ψήστε μια μπριζόλα!
Δεν αποκλείεται η κακή σας διάθεση να οφείλεται στα μειωμένα επίπεδα σιδήρου, κάτι που θα φανεί σε μία εξέταση αίματος. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση κρεατικών, που είναι η καλύτερη πηγή σιδήρου, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστείτε και συμπληρώματα σιδήρου - πάντοτε μετά από σύσταση του γιατρού.

Aν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε...
O προϊστάμενός σας περιμένει εκείνη την «έκθεση πεπραγμένων», αλλά εσείς δεν μπορείτε να «μαζέψετε» τις σκέψεις σας και να γράψετε ούτε μία γραμμή! Mήπως, όμως, τον τελευταίο καιρό εκτός από τη δουλειά έχετε παραμελήσει και τη διατροφή σας; Eάν η μόνιμη «συντροφιά» σας στο γραφείο είναι η κούπα με τον καφέ και μια σοκολάτα, τότε καλό είναι να προσέξετε τη διατροφή σας, προκειμένου να βελτιώσετε και τη συγκέντρωσή σας.

Tι μπορεί να λείπει από τον οργανισμό μου;
1. Ps (Phosphotidylserine): Πρόκειται για μια ουσία που προέρχεται από το αμινοξύ σερίνη και φαίνεται να συμβάλλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης.
Tι να φάτε: Kρέας, ψάρια, πουλερικά, συκώτι, φασόλια.
2. Bιταμίνη B12: Eάν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε τις δουλειές που σας αναθέτουν και είστε ευέξαπτοι, ίσως έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης B12. H εν λόγω βιταμίνη συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στη σύνθεση της μυελίνης, της προστατευτικής μεμβράνης των νευρικών κυττάρων.
Tι να φάτε: Συκώτι, κρέας, ψάρια, πουλερικά, οστρακοειδή, μαλάκια.
3. Γλυκόζη: H γλυκόζη είναι το κατεξοχήν «καύσιμο» του εγκεφάλου. H επάρκεια γλυκόζης στο αίμα τονώνει το νευρικό σύστημα και βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Tο μυστικό είναι τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα να διατηρούνται σταθερά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Aυτό επιτυγχάνεται όταν δεν μένετε νηστικοί περισσότερο από τρεις ώρες (δηλαδή με μικρά και συχνά γεύματα).
Tι να φάτε: Mακαρόνια, ρύζι, πατάτες, ψωμί, δημητριακά.

Mην τρώτε γλυκά για να συγκεντρωθείτε
Tα γλυκά προσφέρουν άμεση τόνωση του εγκεφάλου, επειδή αυξάνουν ταχύτατα τα επίπεδα της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα. Aπό την άλλη μεριά, όμως, το σάκχαρο μειώνεται εξίσου γρήγορα, με αποτέλεσμα να έχετε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα: αδυναμία συγκέντρωσης, υπνηλία, νευρικότητα.

Aν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε...
Eάν τα βράδια μετράτε δεκάδες... προβατάκια για να κοιμηθείτε, τότε καλό είναι να φροντίσετε περισσότερο τη διατροφή σας, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και λίγο πριν πάτε για ύπνο.

Tι μπορεί να λείπει από τον οργανισμό μου;
1. Bιταμίνη B3: H νιασίνη (B3) θεωρείται ότι έχει χαλαρωτικές ιδιότητες.
Tι να φάτε: Συκώτι, κρέας, ψάρια, δημητριακά ολικής άλεσης, φιστίκια, μανιτάρια.
2. Tρυπτοφάνη: Είναι το βασικό αμινοξύ για την παραγωγή της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που μας ηρεμεί και προκαλεί υπνηλία (γι’ αυτό, πολλά αντικαταθλιπτικά έχουν ως στόχο τα σεροτονινεργικά συστήματα του εγκεφάλου).
Tι να φάτε: Ψάρια, αυγά, σουσάμι, μπανάνες, φακές, γαλοπούλα.

Pιζότο για όνειρα γλυκά!
Για ήρεμο ύπνο, καλό είναι το δείπνο σας να περιέχει κατά 60% υδατάνθρακες (μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, ψωμί, δημητριακά), που συμβάλλουν στην αίσθηση της ηρεμίας και της χαλάρωσης.


Aν αισθάνεστε αγχωμένοι...
Tελευταία, τα νεύρα σας είναι διαρκώς τεντωμένα και δεν μπορείτε να χαλαρώσετε ούτε στον... ύπνο σας! Mην αναζητάτε τη λύση στο πρόβλημά σας σε ένα ακόμη ποτήρι αλκοόλ ή σε ένα τσιγάρο. Kαλύτερα να προσέξετε τι τρώτε - κάποιες τροφές μπορούν να περιορίσουν το στρες.

Tι μπορεί να λείπει από τον οργανισμό μου;
1. Bιταμίνες B: Σε περιόδους στρες, ο οργανισμός σας μπορεί να παρουσιάσει έλλειψη των βιταμινών B (ιδίως της θειαμίνης, της ριβοφλαβίνης και της νιασίνης), επειδή αποτελούν την «πρώτη ύλη» για την παραγωγή των ορμονών του στρες. Kατά συνέπεια, δεν μένουν αποθέματα για την παραγωγή ορμονών που συμβάλλουν στη χαλάρωση του οργανισμού.
Tι να φάτε: Συκώτι, κρέας, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά.
2. Mαγνήσιο: Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση στρες, εκκρίνονται ορμόνες (κατεχολαμίνες, κορτικοστεροιδή) που αυξάνουν την απώλεια μαγνησίου. Tο μαγνήσιο, όμως, είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που «ενεργοποιεί» τη δράση των βιταμινών B (βλ. παραπάνω).
Tι να φάτε: Δημητριακά, σουσάμι, ταχίνι, ξηρούς καρπούς.

Πορτοκαλάδα κατά του στρες!
H βιταμίνη C που περιέχεται στα πορτοκάλια φαίνεται ότι συμβάλλει στην παραγωγή ορμονών όπως η αδρεναλίνη και η νοραδρεναλίνη, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει το στρες. Kαλές πηγές της βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια και οι πιπεριές.

Πρωτεϊνες για εγρήγορση
Eάν είστε πρωινοί τύποι: Aν αποδίδετε καλύτερα το πρωί, αλλά χρειάζεται να παραμείνετε σε εγρήγορση μέχρι τις βραδινές ώρες, καταναλώστε πρωτεϊνούχες τροφές (π.χ. τυρί, ψάρι, κρέας) το απόγευμα.

Aν είστε βραδινοί τύποι: Aν λειτουργείτε καλύτερα το βράδυ, αλλά πρέπει να είστε σε φόρμα και το πρωί, τότε εντάξτε τις πρωτεΐνες (π.χ. γιαούρτι, τυρί, αυγό) στο πρωινό και στο δεκατιανό σας.
• Ως γνωστόν, οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην παραγωγή της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης, δύο νευροδιαβιβαστών που προκαλούν εγρήγορση.

(2)Και τώρα software για να τα' χεις τετρακόσια...
Άννα Δάλλα
ΤΕΥΧΟΣ - Ιούνιος 2008
Εσύ παίζεις το “Who has the biggest brain?” στο Facebook;», με ρωτάει ο φίλος μου ο Μιχάλης τη στιγμή που ετοιμάζεται να καθίσει μπροστά στον υπολογιστή του, να συνδεθεί στο Διαδίκτυο και να παίξει αυτό το παιχνίδι, που, όπως μου εξηγεί, όχι μόνο είναι το νέο «κόλλημα» των χρηστών του Ίντερνετ, αλλά υπόσχεται μεταξύ άλλων να αποκαλύψει ποια είναι η «δυνατή» περιοχή του μυαλού μας και φυσικά να μας κάνει εξυπνότερους. Την επομένη, βρίσκω συμπτωματικά ένα αμερικανικό δημοσίευμα στο γραφείο μου, το οποίο μιλάει για την καινούργια μόδα, για την ανερχόμενη βιομηχανία του μέλλοντος, από ό,τι φαίνεται όχι μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και στην Ιαπωνία, ίσως και στην Ευρώπη. O λόγος γίνεται για τα παιχνίδια εξάσκησης του μυαλού μέσω υπολογιστή, που απευθύνονται σε μεγάλη μερίδα του κοινού, αλλά δυστυχώς κυκλοφορούν κατά κανόνα μόνο στα αγγλικά.


Ποιο είναι το target group ;
Το brain fitness απευθύνεται κυρίως σε υγιείς μεσηλίκους που θέλουν να διατηρήσουν τη διανοητική τους ικανότητα για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια, αλλά και να απομακρύνουν το ενδεχόμενο να πάθουν άνοια. Σε μικρότερο βαθμό, τα προγράμματα αυτά αφορούν και ανθρώπους με προβλήματα υγείας νευρολογικού τύπου (π.χ. προβλήματα μνήμης, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.ά.) ή και παιδιά που έχουν προβλήματα υπερκινητικότητας-διάσπασης προσοχής, τα οποία χρειάζεται να εξασκούνται υπό την επίβλεψη και με τη βοήθεια των γονιών τους. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι πρέπει να μιλάει κανείς αγγλικά για να «παίξει» τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα-παιχνίδια, πράγμα συχνά δύσκολο στη χώρα μας, κυρίως όταν πρόκειται για ηλικιωμένους ή για μικρά παιδιά, που συχνά δεν μιλάνε ξένες γλώσσες.

«Γυμναστική εγκεφάλου» με το mouse του υπολογιστή
Καθώς ο μέσος όρος ζωής του σύγχρονου ανθρώπου αυξάνεται όλο και περισσότερο, αυξάνεται μαζί του και η ανάγκη, εκτός από μεγαλύτερη διάρκεια, να στοχεύουμε και σε καλύτερη ποιότητα ζωής. Χρειάζεται, λοιπόν, να παραμένουμε υγιείς τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, δηλαδή πρέπει να διατηρούμε τον εγκέφαλό μας σε φόρμα, όπως και το σώμα μας. Έτσι, στην εποχή μας δημιουργείται μια νέα τάση που έχει να κάνει με την εκγύμναση του εγκεφάλου μας και ξεπερνά τις συνηθισμένες συστάσεις των ειδικών, που μας συμβούλευαν μέχρι πρότινος να διαβάζουμε, να λύνουμε σταυρόλεξα, να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες ή να σπουδάζουμε ακόμη και σε μεγάλη ηλικία, ώστε να μη χρειαστεί να υποστούμε έκπτωση των διανοητικών μας ικανοτήτων. Πρόκειται για ένα ανερχόμενο ρεύμα που καλύπτεται από τη βιομηχανία λογισμικού εκγύμνασης του εγκεφάλου (brain fitness software industry). Η βιομηχανία αυτή παράγει προγράμματα-παιχνίδια με συλλογές από παζλ, παιχνίδια παρατήρησης, μνήμης κλπ., που χρησιμοποιούν δεξιότητες όπως η μνήμη, η προσοχή, η αντίληψη κλπ., με στόχο να βελτιωθεί η εγκεφαλική δραστηριότητα. Η διαμόρφωση των παιχνιδιών αυτών στηρίζεται σε επιστημονικές ενδείξεις ότι όσο μεγαλύτερη η εξάσκηση του εγκεφάλου μας τόσο καλύτερη η λειτουργία του.
Η αγορά του brain fitness διπλασιάστηκε ανάμεσα στο 2005 και το 2007. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επαΐοντες, πιθανολογείται ότι ένας από τους βασικούς «υπαίτιους» για την εντυπωσιακή αυτή αύξηση ήταν η εμφάνιση στην αγορά του παιχνιδιού «Brain Training» της Nintendo, το οποίο πιθανώς γνωρίζετε ήδη, αφού κυκλοφορεί και στη χώρα μας. Ενδιαφέρον είναι, επίσης, ότι στις ΗΠΑ οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν τέτοια προγράμματα εκγύμνασης του εγκεφάλου στα συμβόλαια που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Τι κυκλοφορεί στην αγορά
Υπάρχουν περίπου 15 τέτοια προγράμματα-παιχνίδια που έχουν μία έστω στοιχειώδη «επιστημονική» βάση πίσω τους. Η πλειονότητά τους είναι μόνο στα αγγλικά (σπανιότερα και σε άλλες γλώσσες, όπως τα γαλλικά, τα ιαπωνικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά ή τα γερμανικά) και μπορούμε είτε να τα παραγγείλουμε από το Ίντερνετ, από τις ιστοσελίδες κάθε εταιρείας, είτε να τα αγοράσουμε από κάποιο κατάστημα (κυρίως αυτά που παίζονται σε κονσόλες, π.χ. Nintendo, Sony) είτε να τα παίξουμε στο Ίντερνετ. Έτσι, λοιπόν, τα συναντάμε σε τρεις μορφές:
•Αυτά που είναι σε μορφή λογισμικού-προγράμματος: Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να αγοράσουμε το πρόγραμμα-λογισμικό (πιθανώς σε CD) και να το εγκαταστήσουμε ή να το τρέξουμε στον υπολογιστή μας (στο PC και όχι στο Mac). Αυτά κοστίζουν από 149-το φθηνότερο- έως 500 δολάρια-το ακριβότερο-, ανάλογα με το είδος τους (δηλαδή κατά προσέγγιση από 93 έως 315 ευρώ). Τέτοια είναι τα: Posit Science, MindFit, Cogmed, IntelliGym, Happy Neuron κ.ά.
•Προγράμματα που τρέχουν κυρίως online και των οποίων η χρήση κοστίζει περίπου 9 δολάρια το μήνα (5,5 ευρώ περίπου). Κανένα από όσα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον δεν διατίθεται δωρεάν, αλλά όλα προσφέρουν δωρεάν δοκιμές. Τέτοια είναι τα: Lumosity.com, Happy-neuron. com κ.ά. - Παιχνίδια-προγράμματα για κονσόλες, όπως εκείνα της Nintendo (που βασίζονται στο έργο του Ριούτα Καουασίμα, Ιάπωνα καθηγητή Νευρολογίας), της Sony (ασκήσεις 5 διαφορετικών κατηγοριών με μίνι παιχνίδια που διαρκούν από λίγα δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό το καθένα), που κοστίζουν γύρω στα 30 ευρώ το ένα (χωρίς την κονσόλα) ή της Dakim (παιχνίδι που πωλείται μαζί με το δικό του υπολογιστή, που περιλαμβάνει και οθόνη αφής και έχει κυρίως ως κοινό-στόχο τους συνταξιούχους).

Παιχνίδια για παιδιά
Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν περίπου πέντε. Πολύ γνωστό είναι εκείνο της Cogmed, ένα πρόγραμμα με στόχο την εκπαίδευση της πρόσφατης μνήμης που απευθύνεται σε παιδιά με πρόβλημα διάσπασης προσοχής ή με δυσλεξία και δυσκολία στην ανάγνωση. Επίσης, αρκετά αγαπητό στα παιδιά είναι ένα παιχνίδι της IntelliGym που απευθύνεται σε όσα θέλουν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο μπάσκετ. Oι έφηβοι μπορούν φυσικά να παίξουν τα παιχνίδια που κανονικά απευθύνονται σε ενηλίκους. Πολύ δημοφιλή και στα παιδιά είναι τα παιχνίδια που παίζονται σε κονσόλες (Nintendo, Playstation). Εκείνα της Nintendo άρχισαν μάλιστα να εφαρμόζονται πιλοτικά σε σχολεία της Μ. Βρετανίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βελτιώσουν κατά 10% την απόδοσή τους στα τεστ μαθηματικών.

Με επίσημη έγκριση
Όλα αυτά τα προγράμματα-παιχνίδια χαρακτηρίζονται ως «εκπαιδευτικές παρεμβάσεις» από τον FDA (Αμερικανικός Oργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) και φυσικά δεν παίρνουν κάποια ειδική έγκριση. Το μόνο πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από τον FDA είναι ένα της NovaVision, που βοηθά στην αποκατάσταση της όρασης μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλο νευρολογικό πρόβλημα. Αναμένεται, όμως, ότι και άλλα προγράμματα θα πάρουν έγκριση από τον FDA στα επόμενα 2-3 χρόνια για διάφορες κλινικές εφαρμογές. Πρόκειται κυρίως για προγράμματα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων και κυρίως ψυχικών ασθενειών, όπως π.χ. η σχιζοφρένεια και η κατάθλιψη ή οι εγκεφαλικοί τραυματισμοί.

Τελικά αξίζει ;
Το brain fitness υπόσχεται κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα video games: η βελτίωση δεν περιορίζεται στο παιχνίδι αυτό καθαυτό, αλλά βρίσκει εφαρμογή και στις υπόλοιπες καθημερινές δραστηριότητές μας. Η όλη προσπάθεια βασίζεται στη ρήση «Χρησιμοποίησέ το, αλλιώς θα το χάσεις» (το μυαλό δηλαδή) και στα όσα έχουν κατά καιρούς ανακαλύψει οι νευροεπιστήμονες, που δείχνουν ότι κάποιοι πληθυσμοί εγκεφαλικών νευρώνων συνεχίζουν να παράγονται σε όλη μας τη ζωή και ότι ορισμένες νοητικές διεργασίες -κυρίως η μάθηση- βοηθούν στην αναγέννηση των εγκεφαλικών μας κυττάρων. Παρ’ όλα αυτά, καμία από τις εταιρείες παραγωγής λογισμικού εκγύμνασης του εγκεφάλου δεν φαίνεται να έχει σαφείς επιστημονικές αποδείξεις ότι τα προγράμματά της αποδίδουν περισσότερο από όσο ένα σταυρόλεξο, ένα παζλ, η ανάγνωση μιας εφημερίδας κλπ. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα προγράμματα αυτά δεν είναι καλά σχεδιασμένα. Σημαίνει ότι δεν έχουμε στα χέρια μας αποδείξεις για την αξία τους. Πολλοί επιστήμονες, όμως, είναι της άποψης ότι ακόμη κι αν δεν έχουμε επαρκείς αποδείξεις για το αν τα προγράμματα αυτά είναι αποτελεσματικά, σίγουρα δεν έχουμε και ενδείξεις ότι θα μπορούσαν να κάνουν έστω και το παραμικρό κακό. «Αν οι άνθρωποι θέλουν να ξοδέψουν τα λεφτά τους σε κάτι που δεν τους κάνει κακό και που υπάρχει το ενδεχόμενο να τους κάνει και κάποιο καλό, γιατί να τους σταματήσουμε;», λένε.

Πόσο πρέπει να «γυμναστούμε»
Το πόσο θα χρειαστεί να ασχοληθούμε με κάθε τέτοιο πρόγραμμα-παιχνίδι εξαρτάται από τους στόχους που έχουμε. Oι ειδικοί εξηγούν ότι υπάρχουν δύο βασικά σενάρια:
•Το εντατικό, που απευθύνεται σε κάποιο «υπαρκτό» πρόβλημα (πεδίο στο οποίο έχει γίνει και η περισσότερη έρευνα). Τα προγράμματα αυτά συνήθως απαιτούν περίπου 5 «μαθήματα» την εβδομάδα, που κρατάνε το καθένα 45-60 λεπτά για 5-8 εβδομάδες.
•Αυτό που αποσκοπεί στη διατήρηση των διανοητικών ικανοτήτων. Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά ανά «μάθημα», 2-3 φορές την εβδομάδα, για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται. Όπως ακριβώς χρειάζεται και όταν κανείς ακολουθεί ένα πρόγραμμα

ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΑ [ΣΙΜΟΝΑ]
















Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία -
Ισοκράτης,436 π.Χ-338 π.Χ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

ΟΝΕΙΡΟΤΡΟΠΙΟ


φεύγοντας μένω

ή

μένοντας φεύγω;

Don Psychote

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓ/ΣΤΕΣ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΟΙΚΟΣΥΣΚΕΥΕΣ



Το μπαλκόνι που διπλώνει της Bloomframe: Αν σε κάποια παράθυρα του σπιτιού σας, ο κανονισμός δεν σας επιτρέπει να χτίσετε ένα μικρό μπαλκόνι, μην ανησυχείτε. Το αναδιπλούμενο μπαλκόνι δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να εμφανίζει και να εξαφανίζει το μπαλκόνι του όποτε αυτός επιθυμεί. Βρίσκεται εγκατεστημένο στη βάση ενός παραθύρου, είναι φτιαγμένο από ατσάλι και αλουμίνιο και με τη βοήθεια κάποιας μπάρας ανοίγει και κλείνει μπροστά από το παράθυρο.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!


Με αγανάκτηση παρακολουθούμε από τις δημοσιεύσεις στην ημερήσιο τύπο, την απαράδεκτη διακοπή της επιχορήγησης των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Παιδιών Εφήβων και Ενηλίκων που έχουν απόλυτη ανάγκη πλαισίου στήριξης για να επιβιώσουν. Με την ίδια οργή και αγανάκτηση πληροφορούμεθα την επί τετραετία κωλυσιεργία προμήθειας ( ενώ υπάρχουν τα χρήματα) ενός Νέου ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος για παιδιά με καρκίνο στο Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ Αγία Σοφία.. Ζητούμε πάραυτα την ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση των πάρα πάνω καυτών κοινωνικών προβλημάτων που εκθέτουν σε κίνδυνο την Υγεία και την Ζωή ανυπεράσπιστων ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας και μας προσβάλλουν σαν Έλληνες πολίτες ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ http://www.gopetition.com/online/22587.html ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ? ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ
http://ligery.pblogs.gr/
Τα μέτωπα είναι πολλά... μερικά δεν τολμάς να τ'αγγίξεις. Δεν το πιστεύεις ότι υπάρχουν Υπουργός Υφυπουργός γραμματείς και φαρισαίοι που να διαπραγματεύονται την ζωή μικρών παιδιών όταν ο Θάνατος τα έχει βάλει στις προτεραιότητές του. ΕΛΕΟΣ εσείς στο Υπουργείου Υγείας δεν μπορείτε να βάλετε προτεραιότητες ? Παρακαλώ ας βγει κάποιος να ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ το ακόλουθο δημοσίευμα. Διαφορετικά στέγνωσε το σάλιο του πολίτη. Ούτε να σας φτύσει δεν μπορεί. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΣΟΣ
ΑΥΤΗ ΈΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ?? ΟΥΤΕ ΦΤΥΣΙΜΟ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ???

http://groups.google.com/group/epanastato


To hamomilaki

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ





Προς: vaggelis
Θέμα: 11.- ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚ
Ημερομηνία: 16 Οκτ 2008 1:54 πμ
-Η ευσεβής Άννα, σύζυγος του Ιωακείμ πέρασε τη ζωή της χωρίς να μπορέσει να τεκνοποιήσει, καθώς ήταν στείρα.
-Μαζί με τον Ιωακείμ προσευχόταν στο Θεό να της χαρίσει ένα παιδί με την υπόσχεση ότι θα το αφιέρωνε σ΄ αυτόν.
-Πράγματι ο Πανάγαθος Θεός όχι μόνο της χάρισε παιδί, αλλά την αξίωσε να φέρει στον κόσμο Γυναίκα που θα γεννούσε τον Ιησού Χριστό.
-Όταν η Παναγία έγινε τριών ετών, σύμφωνα με την παράδοση οι άγιοι γονείς της την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον Αρχιερέα Ζαχαρία.
-Ο Αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε μετά από την Αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην αναθρώπιση του Κυρίου.
-Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε 12 χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια.
-Εξήλθε από τα Άγια των αγίων όταν έφθασε η ώρα Θείου Ευαγγελισμού.-

<Ημερολόγιο>

Το ημερολόγιο του χρήστη Dimitris

Απάντηση

τα παιδιά δεν φταίνε

τα παιδιά δεν φταίνε

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΧΟΙ




Είναι ορισμένοι στίχοι - κάποτε ολόκληρα ποιήματα -
που μήτε εγώ δεν ξέρω τι σημαίνουν.
Αυτό πού δεν ξέρω ακόμη με κρατάει.
Κι εσύ έχεις δίκιο να ρωτάς.
Μα μη ρωτάς. Δεν ξέρω σου λέω.
Δυο παράλληλα φυτά από το ίδιο κέντρο.
Ο ήχος του νερού πού πέφτει τον χειμώνα,
απ΄ το ξεχειλισμένο λούκι
η ο ήχος μιας σταγόνας καθώς πέφτει
από ένα τριαντάφυλλο στον ποτισμένο κήπο
αργά - αργά ένα ανοιξιάτικο απόβραδο
σαν τον λυγμό ενός πουλιού.
Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτός ο ήχος –
ωστόσο εγώ τον παραδέχομαι.
Τα άλλα πού ξέρω στα εξηγώ. Δεν τα αμελώ.
Όμως κι αυτά προσθέτουν στη ζωή μας.
Κοιτούσα όπως κοιμότανε, το γόνατό της
να γωνιάζει το σεντόνι -
Δεν ήταν μόνο ο έρωτας.
Αυτή η γωνία είναι η κορυφογραμμή της τρυφερότητας,
και το άρωμα του σεντονιού, του λευκού
και της Άνοιξης, συμπλήρωναν εκείνο το ανεξήγητο
πού ζήτησα, άσκοπα και πάλι, να στο εξηγήσω.

Γιάννης Ρίτσος

KALINKA

PIPE


ετοιμαζομουν να γραψω αλλη ιστορια σημερα
αλλα νομιζω οτι τελικα
εκει καπου στην εξοδο του μυαλου μου σπρωχτηκε
η παρακατω σκεψη


πιπες*** στην ζωη μας θα κανουμε πολλες
μεταφορικα και κυριολεκτικα
το σημαντικο ειναι να τις εχει επιλεξει εσυ (πρωτον)
και να τις σταματησεις οταν σταματαει να σου προσφερει
ικανοποιηση-οφελος-κατι (δευτερον)


κανεις δεν σου κανει χαρη για τιποτα
που σε εχει στη δουλεια του
που σε εχει γκομενα
που εισαι φιλη του


αλιμονο σου
αν σου σπρωξουν ολοι αυτοι το κεφαλι
και σε κοιταξουν με το υφος
"και χαρη σου κανω"

DIMITRIS69







ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ




Η ώρα της δράσης για τους ενεργούς πολίτες
ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ

να βρει λύση για το νερό, έφθασε.



Για να συμμετέχεις στη λύση, στείλε:

'ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ'

στο email

ypografogiatonero@gmail.com




η υπογραφή σου μετράει!


Αναρτήθηκε από Takis Apostolopoulos στις 7:17 πμ 2 σχόλια

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008




Σας παρουσιάζω αναλυτικά τους 10 λόγους που άλλαξαν τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο με αποτέλεσμα να έχω «τρελλαθεί» στο χρήμα λόγω της πολύ καλής οικονομικής πολιτικής της Ν.Δ. που με ανάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα. Το έκανε για μένα, για σας, για όλους.

ΟΙ 10 ΛΟΓΟΙ:
1. Έκοψα το τσιγάρο (κάπνιζα 2 πακέτα την ημέρα..)
2. Έκοψα τα οινοπνευματώδη ποτά (κρασάκι,μπύρα και ουίσκυ ενίοτε)
3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις υπερσύγχρονες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ,ΟΑΣ)
4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
5. Έκοψα τις εξόδους (ξόδευα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι.)
8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
2. Ποτά: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
5. Clubing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
8. Ρούχα: 500 ευρώ
9. Δώρα: 500 ευρώ
10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
(14903) Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ!!!!


ΓΛΥΤΩΣΑ ΕΠΕΙΣΗΣ ΑΠΟ:


1. Καρκίνο πνευμόνων
2. Διαιτολόγο
3. Τροχαία
4. Εφορία
5. Αλκοτέστ
6. Φλυαρία
7. Παρεξηγήσεις
8. Κινέζικες απομιμήσεις
9. Υποχρεώσεις
10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ


ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΥΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ –– ΠΟΥ ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ!!!! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ –– ΜΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ Ε.Τ.ΑΚ.




ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.


ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

(ΑΦΜ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ,ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΜ ΣΥΖΥΓΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΜ ΤΕΚΝΩΝ)


ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΕΝΤΥΠΟ Ε9 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΚΕΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ε.Τ.ΑΚ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΦΥΛΑΓΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.

Η Γ.Γ.Π.Σ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΩΝ (ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΜΕΝΩΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ). ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙ.

ΑΚΟΜΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

ΕΚΦΡΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΑ BLOG

ΦΩΝΑΞΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Πηγή: Μου το έστειλε και μένα ένας Φίλος

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙ